Президентът Румен Радев е притеснен от убийствата в последните дни в страната.

На заседанието на КСНС държавният глава е поставил въпроса и е обсъдена криминогенната обстановка в страната.

Припомняме, вчера сутринта бизнесменът Петър Христов беше разстрелян показно пред офиса си. Само преди седмица полицията откри пет тела в къща в Нови Искър, а впоследствие и тялото на шестата жерта. 

Румен Радев настоя за интеграция на родната отбрана в европейската
Обновена

Румен Радев настоя за интеграция на родната отбрана в европейската

Заседанието на КСНС приключи с консенсус

МВР полага всички усилия за тяхното разкриване, заяви Радев след срещата с отговорните институции.

Всички се обединихме около позицията, че е необходима още по-добра координация и усъвършенстване на модела за борба с престъпността, така че да бъде гарантирана сигурността на българските граждани, настоя държавният глава.

Припомняме, държавният глава разговаря с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов, за да се информира относно действията от последните дни.

Президентът се информира за действията на МВР от последните дни

Президентът се информира за действията на МВР от последните дни

Работната среща беше по инициатива на държавния глава

На "Дондуков" 2 се проведе работна среща по инициатива на Румен Радев. МВР-шефът и главсекът информираха държавния глава за криминогенната обстановка в страната от последните седмици, както и за хода на разследванията по тежките престъпления от изминалите дни.

Обсъдени по време на срещата бяха постигнатите резултати и слабостите в оперативно-издирвателната дейност на органите на МВР. Освен това тримата коментираха и взаимодействието между органите МВР и тези на местната власт и гражданите, по отношение на издирвани лица с влязла в сила присъда.