Върховна административна прокуратура - ВАП проверява заповедите на МОСВ за казуса "Калиакра", по повод публикации в средствата за масово осведомяване и предприе проверка за законност във връзка с издаване на заповед № РД-526/21.07.2017 г. на министъра на околната среда и водите.

Българската земя е на българския народ, отсече Борисов по казуса "Калиакра"

Българската земя е на българския народ, отсече Борисов по казуса "Калиакра"

Със сигурност ще се наложи да се плаща, заяви Борисов

С цитираната заповед е въведена и забрана за разораване, залесяване и създаване на трайни насаждения на територията, плодови и зеленчукови култури, зърнено-бобови култури, листно-стъблени зеленчукови култури, кореноплодни зеленчукови култури, луковично-зеленчукови култури, маслодайни култури, влакнодайни култури, етеричномаслени култури, едногодишни или многогодишни фуражни култури на територията на защитена зона "Комплекс Калиакра" до обявяването ѝ за защитена зона, но за не повече от 2 години.

При първоначалното проучване е установено, че защитената зона с код BG000057 е включена в списъка на проекто-защитените зони с Решение на МС № 122/2.03.2007 г.

Нено Димов уверява, че скандалът за Калиакра е избухнал от неразбиране

Нено Димов уверява, че скандалът за Калиакра е избухнал от неразбиране

Никой няма да спре обработването на Добруджа, където се е обработвало до момента

От ВАП е изпратено разпореждане до министъра на околната среда и водите за представяне на копия от административната преписка по издаване на посочената заповед и от документацията за защитена зона "Комплекс Калиакра" в т. ч. и относно начина на създаването на картен материал и координатен регистър на границата на защитената зона.

Предстои вземане на решение относно предприемане на мерки от компетентността на ВАП, след проучване на съответните данни.

Обществото е подведено за Натура 2000, убедени от БДЗП

Обществото е подведено за Натура 2000, убедени от БДЗП

Да премахнат ветропарковете в голф игрището "Тракийски скали", искат от дружеството