Варненският апелативен съд върна в ареста банковата служителка, присвоила 1 млн. лева, съобщават от "24 часа".

Днес беше отменено решението на Окръжния съд в града от 22 май, според което задържането под стража на подсъдимата е заменено с домашен арест с електронно наблюдение.

Прокуратурата протестира този съдебен акт, а днес състав на Апелативния съд уважи протеста.

Оставиха в ареста банкерката, обвинена за присвояване над 1 млн. лв.

Оставиха в ареста банкерката, обвинена за присвояване над 1 млн. лв.

Сумата все още не е открита

Според обвинението банковата служителка неправомерно е отклонила над 1 038 900 лв. от сметки на вложители. Жената изпращала парите по куриер на мъж от Монтана, когото познавала само по интернет. Тя обяснила, че искала да му помогне да реши финансови проблеми с лихвари. На виртуалния приятел на банковата служителка също е повдигнато обвинение - за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

От Апелативната прокуратура са на мнение, че въпреки чистото съдебно минало на обвиняемата тя е "демонстрирала продължителна престъпна дейност".

От държавното обвинение обясниха, че в хода на разследването се събират данни за още по-големи параметри и интензивност на деянията й. Според тях достъп до електронно устройство или интернет при така възведеното обвинение може да й помогне да продължи престъпната дейност или да осуети разследването.

Адвокатите на банковата служителка обаче смятат, че тя е била подлъгана и подведена. Те оспориха мнението на прокуратурата, че укритите суми могат да попаднат в нейно владение, тъй като по техни твърдения тя не знае къде са парите.

Тиха, спокойна и податлива на манипулации - профилът на обвинената банкова служителка

Тиха, спокойна и податлива на манипулации - профилът на обвинената банкова служителка

Имало хипотеза мъжът, за когото говори тя да е измислен герой