Този натиск продължава и всеки, който е силен и всеки, който говори срещу тях, те го тормозят. Това коментира пред журналисти бизнесменът Васил Божков след разпита му в Националната следствена служба.

Божков заяви, че вече няма държавен охрана.

На въпрос какво се случва с другите дела срещу него, Божков каза, че е имало едно, "по което само Тодор Живков е обвиняван и то е прекратено - за заговор срещу държавата. Въоръжен опит за взимане на властта".

Божков каза още, че вече нямал държавна охрана, защото това дело е прекратено, и вече не е заплашен: "Но аз не го обжалвах и то стои като на трупчета. Ако го бях обжалвал и съдът потвърди, го изпирахме напълно", допълни той.

Божков таи надежда в прокуратурата след съдебната реформа
Обновена

Божков таи надежда в прокуратурата след съдебната реформа

Божков отрече да има компромати или да е правил такива

Васил Божков повтори, че очаква да създаде едно политическо движение и да се помете тази спойка: "А делата... какво ще се случи, ще решава съда или ще ги прекрати прокуратурата. Не мога да се притеснявам, когато не съм направил нищо", подчерта бизнесменът.

"Твърдеше се за 700 000 милиона лева. Гешев каза, че съм ограбил парите на пенсионерите. А ние всъщност сме платили половин милиард бюджетни такси, които сега не влизат. Както знаете, хазартът се развихри, населението е болно. Хората играят, проиграват си жилищата, развалят си семействата, но никой не ги ограничава. А мотивът за този закон беше, че здравето на населението е застрашено и хазартът става пандемия", коментира още Васил Божков.

Той подчерта, че по презумпция е невинен до доказване на противното. "Има решение на ВАС, че таксите са плащани по закон за две от компаниите, за другите две - чакаме. Предполагам ще бъде същото. Има и нов закон, който също ме оневинява. Какви доказателства да представям повече", запита риторично бизнесменът и не отговори повече на журналистически въпроси.

Спецполицаи влязоха в имоти на Васил Божков

Спецполицаи влязоха в имоти на Васил Божков

Акцията е във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров