Телефонни измамници са отмъкнали над 100 000 лева от 76-годишна жена в София, съобщава БНР. Полицията се е заела с разследването на случая, който е станал преди седмица.

Възрастната жена твърди, че няколко пъти е давала пари на "ало" измамниците. Тя е собственик на няколко имота в София. Живее сама, тъй като синовете й не работят в България.

Повече от седмица продължили обажданията на мошениците. В показанията си пред полицията пенсионерката споделя, че за този период е дала общо около 100 бона на измамниците. Вероятно е имала част от парите си вкъщи, а друга е изтеглила от банка.

Униформени от Второ Районно управление и СДВР разследват случая. В момента те уточняват подробности. Вероятната схема е съдействие на МВР за залавяне на телефонни измамници.

Предстои да се проверят и банкови транзакции за теглене на пари от възрастната жена.

Прокуратурата също е уведомена за случая.

Три старозагорки също са станали жертви на телефонни измами, съобщават от полицията.

55-годишна жена вчера е оставила на детска площадка в ценралната градска част 10 000 лева. Била измамена по схемата за залавяне на престъпници.

Ден по-рано нейна 61-годишна съгражданка била измамена с над 5000 лева. Първоначално жената хвърлила през терасата 200 лева и около 40-50 грама златни накити. По-късно мним полицай я убедил да изтегли 5000 лв. от банката и да ги хвърли през балкона.

Телефонни измамници успели да "ужилят" с 9650 лв. 65-годишна жена. Те я излъгали по схемата за "подпомагане на полицейски служители за залавяне на телефонни измамници.