Българският вегански съюз се разграничи от случилото се в парк "Лаута", Пловдив. В декларация веганите категорично посочват, че не толерират подобни деяния.

Припомняме, вчера стана ясно, че в нощта между 8 и 9 октомври неизвестни извършители са разрушили барбекюта за обществено ползване в най-големия парк в Пловдив "Лаута". На бетонната основа на барбекютата с червен спрей са били изписани надписи, които навеждат на мисълта, че вандалското деяние е било дело на хора, които не консумират месни продукти. На едното барбекю е изписано "месото е страдание", на второто - "местото е жестокост", а на третото - "месото носи болка".

Снимка 316860

Източник: БГНЕС

Вегани вандали безчинстват в Пловдив

Вегани вандали безчинстват в Пловдив

Веганското отмъщение остави парка "Лаута" без барбекюта

По думите на кмета на район "Тракия" в Пловдив Костадин Димитров в парка има общо 24 камери, които следят за спазването на обществения ред, както и общинска охрана. Пред bTV Димитров заяви, че точно камерата, която обхваща периметъра на изпотрошените съоръжения, е на ремонт. Според кмета на район "Тракия" деянието е дело на престъпници.

Снимка 316858

Източник: БГНЕС

Полицията вече разглежда записите от охранителните камери в парка. Предстои извършителите да бъдат установени от властите.

Щетите от вандалското деяние възлизат на стойност няколко хиляди лева.