До края на деня ще бъде подготвено искането на депутатския имунитет на Румен Петков и вероятно утре ще бъде внесено в Народното събрание.

Това обяви Борис Велчев преди заседание на ВСС и отказа повече коментар по темата.

Припомняме, прокуратурата ще разследва бившия вътрешен министър на основание доклада на ДАНС, в който има доказателства за нерегламентирани контакти на Петков.

Самият той многократно обяви готовност сам да се откаже от имунитета, ако това се наложи.

Относно образуваното производство срещу Веселин Георгиев - бивш шеф на Агенция „Пътища", Велчев заяви, че ако се окаже, че има и други замесени високопоставени лица, срещу тях също ще се образува дознание, дори да става въпрос за тримата министри, участващи в управлението на фонда - (Орешарски, Мутафчиев, Гагаузов).

По повод коментара на председателя на Сметната палата, който твърди, че сумата, за която е обвинен Георгиев не е толкова голяма, колкото казва градския прокурор Кокинов, Велчев отговори, че сумата от доклада, който е чел, е достатъчно голяма.

Относно съдействието, което прокуратурата може да окаже на вицепремиера Плугчиева, Велчев отговори, че ако тя прояви интерес към някоя от разработките на прокуратурата, ще й бъде предоставена цялостна информация.