Криминален случай вижда спортният министър Красен Кралев в инцидента с починалия български боксьор в Албания. Нарушенията не са само от страна на починалия според него.

Има явяване с чужда самоличност, заяви министърът пред депутатите от ресорната комисия в парламента. Кралев се въздържа от оценки по казуса, тъй като тече разследване. Сега трябва да се установи от какво е загинал боксьорът, подчерта министърът на спорта. Смъртта не е причинена от самата игра, увери той законодателите. Починалият боксьор е бил в леката категория. Няма и удар непосредствено преди загубата на съзнание.

Последната информация, която е пристигнала от Албания по случая, е, че в джоба на якето му е намерена виагра. Липсват три хапчета, стана ясно от думите на министъра. Все пак преди да приключи аутопсията, не може да се каже категорично каква е причината за смъртта на боксьора. Ние сме в непрекъсната комуникация с професионалния боксов съюз, който се занимава с регулацията на професионалния бокс, подчерта Красен Кралев.

Боксьорът Борис Станчов изпил нещо преди мача в Албания

Боксьорът Борис Станчов изпил нещо преди мача в Албания

Съотборник съобщава, че треньорът му е сипал нещо във водата

От там са го уведомили, че са взели решение лицензът на мениджъра на починалия спортист да бъде отнет. Мотив е, че е допуснал кражбата на чужда самоличност. Следствието ще установява дали мениджърът е давал медикаменти на боксьора. Министърът иска по-строга регулация при издаването на лицензите и картотекирането на спортистите.

Смятам, че има още един замесен, това е лицето Исус Величков, сподели мнението си Кралев. Именно Величков е дал документите си за участието на боксьора в Албания.

Министърът е категоричен, че този случай е прецедент, а не практика. Това сочи проверката на спортното ведомство. Тъй като всички спортисти преминават медицински прегледи, следствието ще установи дали Исус Величков се е явявал на прегледи от името на боксьора, или починалият спортист е минавал прегледи с документите на Величков. Ще се проверява и дали медицинско лице не е замесено в казуса, както и дали са вземани допълнителни медикаменти преди двубоя.

Случаят със самоличността на починалия боксьор - прецедент в световния бокс
Обновена

Случаят със самоличността на починалия боксьор - прецедент в световния бокс

От съюза не са знаели за подмяната и търсят логиката й