Софийският градски съд отложи делото Кеворкян срещу Костов.

Припомняме, Кеворк Кеворкян съди бившия премиер за нанесените му неимуществени вреди, морални болки и страдания и иска обезщетение в размер на 10 000 лева.

Кеворк Кеворкиян и Иван Костов не присъстваха на днешното съдебно заседание, а бяха представени от адвокатите си - Димитър Малчев и Стефанов за Кеворкян и адвокатите Караминков и Щерев за Костов.

Съдът прецени, че независимо от това, че са представили пред съда две касети, съдържащи запис от предаванията на „Всяка Неделя" през периода 2004 - 2005 година, липсва съдебно удостоверение за записа.

Заради това съдът реши, че днешното съдебно заседание следва да бъде прекратено, като за следващото съдебно заседание трябва да бъде осигурено такова удостоверение, доказващо автентичността на записа на предаванията през този период.

Следващото заседание ще бъде на 7 юни 2007 година.

В кулоарите на съда адвокатът на Кеворкиян Малчев уточни, че за следващото съдебно заседание като свидетели по делото ще бъдат редовно призовани гостувалите в предаването „Всяка неделя" през въпросния период - бившият главен прокурор Никола Филчев, Кирил Радев, бившият вътрешен министър Богомил Бонев, Христо Бисеров, бившите директори на БНТ Паун Цонев и Иван Гранитски.

Пред съда те трябва да отговорят дали Кеворкян в своите предавания е говорел целенасочено против управлението на бившия премиер и лидер на ДСБ Иван Костов или това не е истина.
Защото, поясни Малчев, Иван Костов е посочил, че Кеворкян е сред най-яростните му клеветници, по думите му „мои лично и на моето правителство".

Моят клиент се смята за злепоставен от тези думи на бившия премиер, добави адвокатът.
Според клиента му Костов е изнесъл неверни клеветнически твърдения, които го злепоставят в българското общество и в журналистическата гилдия.

В заключение адвокатът подчерта, че не искът от 10 000 лева е от значение, а изчистването на името на клиента му.