Депутатите от Временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото поспориха кого да изслушат на следващо заседание на комисията.

Следващата седмица народните представители от временната комисия ще отправят предложение до председателя на парламента да свика две заседания на временната комисия, на които да се изслушват по трима човека. В крайна сметка депутатите се обединиха около решението да изслушат Калин Стоянов, Делян Пеевски, Христо Иванов и Лозан Панов за Нотариуса и Еврото в следващите 4-5 заседания на комисията.

При дебатите първо депутатът от ДПС Хамид Хамид защити тезата на Делян Пеевски и поиска изслушване на Христо Иванов и Лозан Панов, което срещна подкрепата на депутатите от временната комисия с 14 гласа "за", без против и въздържали се. По предложение на Хамид ще бъде изслушан и Антон Славчев, зам.-председател на КПКОНПИ.

Пеевски се яви на Комисията за Нотариуса и заяви, че не е участвал в разследване на "Булгартабак"

Пеевски се яви на Комисията за Нотариуса и заяви, че не е участвал в разследване на "Булгартабак"

Иска да бъдат изслушани Лозан Панов и Христо Иванов за зависимости в съдебната система

Бившият правосъден министър, а сега депутат от ПП-ДБ Надежда Йорданова заяви, че не е чула по какъв начин се формулират въпросите, за да се изслушат Панов и Иванов. Ако ще се разследват зависимостите в съдебната система и ако ще се разводнява, да се разпита и Красьо Черния, каза Йорданова, чието предложение обаче не бе подложено на гласуване.

Лена Бориславова от ПП-ДБ пък заяви, че ДПС се опитват да отбият това, което се случва в тяхната парламентарната група и раздорът в Движението. Тя призова да се вкара ред в комисията и да се говори с хора, за които има обществени данни за групи за нерегламентирано влияние в съдебната система. Бориславова предложи на следващото заседание на временната комисия да се изслуша служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов и депутатът Делян Пеевски, което също срещна подкрепата на депутатите от временната комисия.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков също се обяви за изслушването на Пеевски тъй като не е "индийска свещена крава".

Златан Златанов от "Възраждане" пък поиска да се изслушат Цветан Василев, разследващите журналисти Димитър Стоянов и Атанас Чобанов от сайтовете Bird и "Биволъ", както и бившата жена на Петьо Еврото - Любена Павлова. Неговите предложения също бяха приети, като не се знае как ще се яви Цветанов и дали няма да се осъществи видеоконферентна връзка.

Депутатите от комисията решиха да изслушат и бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Никой не знае какво се случва с разследването за Нотариуса и Пепи Еврото

Никой не знае какво се случва с разследването за Нотариуса и Пепи Еврото

АКФ подкани комисията да разпита Делян Пеевски за извънкласните му занимания като следовател покрай Булгартабак