Специализираният наказателен съд наложи ефективни присъди на групата на Иван Митов, разпространявала наркотици в Слънчев бряг и Банско.

Специализираният наказателен съд наложи тригодишна ефективна присъда на Иван Митов, ръководил от януари 2014 г. до август 2016 г. 7-членна организирана престъпна група за разпространение на наркотици в курортите Слънчев бряг и Банско.

Наказания лишаване от свобода получиха и останалите участници в групата.

Три години затвор при първоначален строг режим съдът наложи и на Стойко Стоев. Две години - на Димитър Тодев, 1 г. и 10 месеца на Марио Говедарев, Методи Зайков и Божидар Станулов. Една година и 8 месеца е наказанието на Петър Димитров. Присъдите са приведени в изпълнение.

Делото в Специализирания наказателен съд е гледано, след като Митов и участниците в групата се признават за виновни и подписват споразумение със Специализираната прокуратура за размера на наказанието.

Съдят престъпната група на Слънцето

Съдят престъпната група на Слънцето

Групата функционирала от 2014 г. и имала силово звено

Групата е задържана на 19 август 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Слънчев бряг и околността. Тогава е установено, че участниците използвали като складове за наркотици наети от тях стаи в курортни комплекси в Ахелой и Св. Влас, които обитавали.

Иззети са големи количества наркотици - кокаин, пико, амфетамин, марихуана, както и много други доказателства, доказващи престъпната им дейност. До окончателна присъда се стигна по-малко от година и половина след задържането на участниците в групата.

Това е едно от първите досъдебни производства, откакто Специализираната прокуратура наложи политиката на безкомпромисно противодействие срещу престъпленията с висока обществена опасност - наркоразпространение, рекет, престъпления срещу данъчната и осигурителната система.

Наркобандата на Слънцето зареждала цял „Слънчев бряг“ с дрога

Наркобандата на Слънцето зареждала цял „Слънчев бряг“ с дрога

Членовете покривали целия сезон