Върховния касационен съд (ВКС) потвърди присъдата на следовател за документална измама. ВКС остави в сила въззивна присъда на Софийския апелативен съд (САС). С това решението на Касационния съд остава окончателно.

Подсъдимите Боян Боянов и Продан Кръстев са признати за виновни. Боян Боянов като следовател от Столичната следствена служба е признат за виновен в това, че в кръга на службата си съставил официален документ на 2 декември 2005 г., в който удостоверил неверни обстоятелства. Боянов удостоверил, че е намерен плик с надпис "Завещание" за Продан Кръстев, при оглед в апартамент, като впоследствие го използвал като доказателство за предаване на саморъчното завещание.

Боянов помагал на Продан Кръстев. Чрез използване на неистинското завещание подсъдимият Кръстев получил неправомерно 3 300 лв. от банка на основание, че е наследник на починалия собственик Радослав Чернев.

На подсъдимия Боянов е определено общо най-тежко наказание - 1 г. "лишаване от свобода". Изтърпяването на наказанието е отложено с изпитателен срок от 3 г.

На Боянов е забранено и да заема магистратска дейност в съдебната система за срок от 2 години.

Продан Кръстев също е осъден на година затвор с изпитателен срок от 3 г.