Върховният касационен съд (ВКС) отхвърли искането на прокуратурата за заличаване на партия "Възраждане", съобщиха от ВКС. Съдебното решение е окончателно.

От прокуратурата поискаха партията да бъде отписана от регистъра на политическите партии заради нарушения при учредяването ѝ. 

Патриотичен фронт - само под знамето на "Възраждане"
Обновена

Патриотичен фронт - само под знамето на "Възраждане"

Те искат отпадане на COVID мерките

Върховният съд потвърди решението на Софийския градски съд и осъди държавата чрез Върховна касационна прокуратура да заплати на партия "Възраждане" 1200 лв. за направени разноски.

Пред БНР лидерът на партията Костадин Костадинов каза, че бил уверен, че ще спечелят делото. "Върховният касационен съд е последната институция, непревзета от мутрите в държавата, за пореден път той с решението си върна вярата на голяма част от българските граждани в реда и законността на България", допълни Костадинов.

"Възраждане" №1 в патриотичния сектор, доволен Костадин Костадинов

"Възраждане" №1 в патриотичния сектор, доволен Костадин Костадинов

При неуспех с формирането на правителство, да има избори 2 в 1 наесен, предлагат от партията

Припомняме, съдът отказа да заличи партията на 26 февруари 2021 г. Въпреки "висящото" положение на формацията преди произнасянето на съда по казуса, на 12 февруари тя все пак се регистрира в ЦИК за предстоящите парламентарни избори.

Искането за заличаване на формацията бе от прокуратурата.