"Възраждане" в момента е политическа сила номер едно в патриотичния сектор. Такава оценка на партията постави председателят й Костадин Костадинов на пресконференция в БТА след края на парламентарните избори.

Той се похвали, че партията има 80 000 избиратели на изборите и благодари на българите, гласували зад граница. Резултатът, който постигна "Възраждане", е три пъти по-висок от този, който постигнали от партията на предишните парламентарни избори, а в чужбина - четири пъти по-висок. Реално с 1/3 падна нашият резултат от вчера вечерта до днес сутринта, отчете Костадинов, който въпреки това оцени представянето на партията си като добро.

Най-силните региони за "Възраждане" са Пловдив-град, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и други. Слабите резултати на партията са в регионите, в които нямат пробив. На следващите избори "Възраждане" със сигурност ще бъде в българския парламент.

При 98.93% от протоколите: Преднината на ГЕРБ леко се увеличава, процентът на ДПС също расте

При 98.93% от протоколите: Преднината на ГЕРБ леко се увеличава, процентът на ДПС също расте

ВМРО окончателно остава под бариерата...

В чужбина "Възраждане" е пета политическа сила, победили са БСП и дишат във врата на ГЕРБ. В Италия партията е втора политическа сила, а в редица други държави са на трето и четвърто място. Ако в България нямаше купен, контролиран и корпоративен вот, най-вероятно такива щяха да бъдат резултатите и в България, категоричен бе Костадин.

Той очаква много трудно да се сформира правителство в настоящата ситуация, но не невъзможно. "Възраждане" не изключват задкулисието, което контролира държавата.

По думите на Костадинов ГЕРБ имат сериозен кошмар и той е нови избори, проведени от администрацията, назначена от президента Румен Радев. ГЕРБ ще направят всякакви компромиси и всякакви отстъпки само и само да няма предсрочни избори и да се състави някакъв кабинет. Тогава ГЕРБ нямало да бъдат и втора политическа сила.

За следващите избори Костадинов настоя, ако очертаващият се състав на НС не успее да постигне мандат, да има избори 2 в 1 наесен. Остава да видим дали изборите ще бъдат в края на юли или в края на октомври заедно с президентските избори, каза още Костадинов.