Министърът на отбраната Николай Цонев е граждански ищец по делото срещу бившия командир на поделението в Челопечене майор Мирослав Митов.

На първото заседание по делото срещу Митов Софийски военен съд прие за съвместно разглеждане гражданския иск от името на министъра на отбраната за нанесени щети на стойност 13 хил. лв. както и гражданският иск от името на кмета на район „Кремиковци" и Столична община за нанесени щети в размер на над 27 хил. лв.

Съдът удовлетвори искането на защитниците на майор Митов делото да се гледа по общия ред и го отложи за 19, 20 и 21 януари 2009 г.

На следващите заседания по делото съдът ще изслуша свидетелските показания на всички лица по обвинителния акт - 22-ма свидетели и един експерт.

Делото ще се гледа при открити врати, тъй като от трите тома, в които се съдържат материалите по него, само в 3-ти том има поверителни документи.
Делото се гледа лично от председателят на Софийския военен съд Свилен Александров.

Мирослав Митов е обвинен за незаконно изсичане и продажба на дървесина от района на поделението.

Митов е даден на съд за присвояване в големи размери на чужди вещи, собственост на Министерството на отбраната, и превишаване на властта с цел имотна облага.