Напрежението във Враца след произнасянето на съда за братята Иван и Десислав Дамянови е голямо. Близки и познати на убития Тодор, както и непознати, блокираха всички изходи на Съдебната палата. Те са решени категорично да не допуснат обвиняемите да излязат от сградата, предава кореспондентката на БиТиВи. Хората са разгневени, че братята са освободени под домашен арест.

Впоследствие гражданите решиха да се оттеглят и да се отправят към мястото на трагедията. Те питат къде е правосъдието и как ще се изпълнява домашният арест. 

Припомняме, малко след 18.00 часа съдията се произнесе с решението си братята Дамянови да бъдат пуснати под домашен арест. Мярката трябва да се изпълнява от органите на МВР-Враца.

Пуснаха от ареста братята, обвинени за убийството на Тодор във Враца
Обновена

Пуснаха от ареста братята, обвинени за убийството на Тодор във Враца

Съдът им наложи мярка "домашен арест"

Врачаните заплашват, че ще стане гражданска война. Те са категорични, че няма правосъдие. Всичко било корупция. Недоволните от съдебното решение скандират „мафия”.  

Те искат да попитат двамата обвиняеми така ли се убива невинно момче.

От своя страна по-рано братята обявиха, че са невинни и не са удряли момчето. Само се били самозащитавали.

В Русе около 18.00 часа се състоя бдение в памет на Тодор. Въпреки дъжда, около 50 души се събраха пред Съдебната палата в крайдунавския град, за да искат съпричастност и да поискат справедливи присъди за убийците, съобщава БГНЕС.

На бдението, което е под надслов „България е Враца”, присъствали и млади, и възрастни.