Продължава да се издирва шофьорът на катастрофиралия бус с мигранти на АМ "Тракия" край Чирпан. Това съобщава тази сутрин БНР, позовавайки се на Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Припомняме, вчера сутринта на АМ "Тракия" катастрофира бус, а в него се намираха 46 афганистански мигранти. Един от тях загина, а 32 души бяха ранени и откарани за преглед в болница. Шофьорът избяга и все още се издирва според БНР.

По думите на окръжния прокурор в Стара Загора Дичо Атанасов, преди случая с катастрофиралия бус е заловен друг, в който отново са превозвани мигранти.

Районната прокуратура в Стара Загора по-късно съобщи, че са задържани двама мъже, от които един е бил шофьор на катастрофиралия бус, а другият е бил в купето до него. Информацията обаче не отговаря на тази, която националното радио има.

От държавното обвинение обясниха, че има данни за пристигнали в България 120 бежанци от Афганистан още преди 2-3 дни. Те били разпределени на групи в гориста местност през нощта на 25 срещу 26 февруари.

През вчерашния ден бе открит и трети бус, но край Перник. Превозното средство е намерено празно и изоставено. Както бежанците, така и шофьорът избягали.

Разнородна информация имаше през целия вчерашен ден, поради което екипът на News.bg се свърза с пресцентъра на МВР, както и с Окръжна прокуратура - Стара Загора, която води разследването за катастрофиралия бус на АМ "Тракия". От двете институции не можаха да ни дадат конкретна информация, но ни увериха, че в понеделник - в работен ден, ще има повече подробности.

Колко буса с мигранти са засечени тази сутрин у нас?

Колко буса с мигранти са засечени тази сутрин у нас?

Нито МВР, нито прокуратурата знаят с точност