ВСС няма да образува дисциплинарно производство срещу бургаския следовател Стефан Димитров след информация, че негови роднини са придобили право на строеж в Приморско.

Председателят на Етичната комисия към ВСС Цони Цонев заяви след среща с Димитров, че от предоставените документи става ясно, че майката на магистрата е придобила земя край морето напълно законно.

Припомняме, председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев сезира ВСС с искане за проверка на информация, според която роднини на съдии от ВАС са придобили имоти с право на строеж в община Приморско, като крайно нуждаещи се.

Данните за подобни злоупотреби са изнесени от журналист от национален седмичник. Според тях, става въпрос на близки на съдиите Панайот Генков, Николай Урумов и Андрей Икономов.

Етичната комисия очаква прокуратурата да предостави данни дали и други магистрати са замесени в така наречения морско-имотен скандал, информира БНР.

Преди края на лятната ваканция трябва да станат ясни наказанията на магистрати, чиито роднини бяха получили парцели на безценица в Приморско като крайно нуждаещи се.