14-годишно момче от Велико Търново е вторият случай на заразен със свински грип там.

Младежът се е завърнал от Англия в началото на месеца. В момента заразеният се лекува в домашни условия, при пълна изолация. Назначена е антивирусна терапия, която днес трябва да изтече.

Единствената контактна е била майката на момчето, но резултатите при нея са отрицателни.

Едногодишно момченце от Дупница също е хоспитализирано в детско отделение със съмнение за наличие на новия грипен вирус A(H1N1).

От 31-те страни на EU и EFTA, 30 страни съобщават общо 10,582 потвърдени случаи, включително четири смъртни случая. Този брой включва 228-те последни случаи, съобщени през изминалите 24 часа, съобщава министерство на здравеопазването.

Медиите съобщават за общо 7 смъртни случаи в Обединеното Кралство, четири повече от съобщените  понастоящем; изчаква се информация от официалните източници, преди да се направят допълнителни актуализации.

Извън страните на EU и EFTA  бяха съобщени общо 3158 нови случаи в рамките на последните 24 часа, включително пет нови фатални случаи: два от Австралия и три от Уругвай. Либия и Сирия са двете последни страни, които съобщават своите първи случаи. Общо 88,640 случаи са съобщени извън страните на EU и EFTA, включително 432 смъртни случаи. Общият брой в световен мащаб на потвърдените случаи е 99,222 и 436 смъртни случая.