54-годишен мъж е задържан за убийството на собствения си баща.

До битовата драма, която се е разиграла в Сопот, се е стигнало след тежък скандал между сина и 87 годишния му родител, съобщава радио Пловдив.  

По време на спречкването пияният мъж и възрастният му баща си разменили удари и дядото бил пребит от сина си със стол. На другия ден пенсионерът се почувствал много зле и съпругата му повикала "Бърза помощ". Когато пристигнали лекарският екип установил смъртта на стареца.

Възможно е възрастният мъж да е починал и от инфаркт, а не от ударите на сина си. Това е показала първоначалната експертиза, уточняват от полицията в Пловдив, но окончателното заключение на експертите все още не е готово.

Това е втори случай на отцеубийство в Пловдивско през седмицата. Преди дни 33 годишният университетски преподавател от село Труд Крум Крумов уби жестоко майка си с чук. Убийството също бе извършено след употреба на алкохол от психически лабилния Крумов.

В момента той е настанен в Центъра за психично здраве в Пловдив и очаква назначената съдебно-медицинска експетриза, която ще определи дали е вменяем и може ли да отговаря за извършеното престъпление.