"Спрях да се интересувам от екстрадицията на банкера Цветан Василев, защото разбрах, че най-вероятно са изчерпани всякакви юридически възможности, на преден план е политиката и финансовите взаимоотношения". Така зам. главният прокурор Иван Гешев коментира мегапроцесът по фалита на банката КТБ.

Той заяви, че се интересува от съдебния процес и присъдата накрая, а не новините, които се съобщават.

Гешев се опита да обясни как стоят нещата от процесуална гледна точка по НПК за екстрадицията на Цветан Василев, но журналистът Сашо Диков на няколко пъти го прекъсна. Това ядоса зам. главния прокурор, който запита Диков дали искат да си говорят за ски.

Цветан Василев унижавал служителите си, твърди свидетелят Бисер Лазов

Цветан Василев унижавал служителите си, твърди свидетелят Бисер Лазов

Лазов не бил виждал Делян Пеевски в кабинета на Василев

Във връзка с показанията на бившия счетоводител на Цветан Василев - Бисер Лазов, Гешев заяви, че всичко, което е обяснил свидетелят, е записано по делото. Ако Лазов не спомене всичко пред съда, казано по досъдебното производство, след това ние ще зададем въпроси и ще му припомним, коментира зам. главният прокурор.

Припомняме, делото за фалита на КТБ тръгна по същество на 9 май 2018 г. Тогава Апелативният наказателен съд прие решението на Спецсъда, че няма основания процесът да бъде прекратен и върнат на прокуратурата.

Преди това, на 14 февруари 2018 г. стана ясно, че Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, изпратени му чрез властите. Защитата на Василев беше на мнение, че банкерът е нередовно призован.

На 13 декември 2017 г. делото не тръгна заради неполучаване на отговор на съдебната поръчка до Сърбия за Цветан Василев. В началото на заседанието тогава стана ясно, че призовката на Цветан Василев е върната от посочения адрес, като по сведение на домоуправителя подсъдимият не е бил забелязван във входа от 4 години.

Свидетелят Бисер Лазов мечтаел с Цветан Василев

Свидетелят Бисер Лазов мечтаел с Цветан Василев

Лазов над 20 години е бил счетоводител на фирмата на Цветан Василев