Пловдивският районен съд не даде ход на делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в сексуално насилие срещу 16-годишна ученичка.

Началото на делото бе отложено за 10 октомври.

Причината - двамата адвокати по делото не се явиха в заседателната зала. Не се явиха и вещи лица по делото.

За първи път в съда се яви и пострадалото момиче, но родителите й забраниха тя да бъде снимана, съобщи БНТ. Заради естеството на делото, то се гледа при закрити врати.
Родителите на пострадалото момиче депозираха граждански иск в размер на 10 000 лева за преживени болки и страдания.

Адвокатът на пострадалата Иван Грошев заяви, че при разпитите Евстатиев продължава да твърди, че сексуалният акт е бил доброволен.

Припомняме, в средата на януари месец 2016 година избухна скандал с бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който беше обвинен от своя бивша сътрудничка, че е изнасилил дъщеря й.

След арестуването на Евстатиев негови съграждани организираха редица протести под подозрението, че престъплението ще бъде прикрито. Самият Евстатиев получи инсулт в следствения арест и прекара известно време в болница.
Въпреки здравословното му състояние съдът не уважи искането на защитата му да го освободи под домашен арест. Адвокатката му твърди, че Евстатиев е направил и опит за самоубийство и се намира в изключително тежко психическо състояние.

Ако бъде признат за виновен, бившият кмет може да получи до 10 години затвор за деянието си.