Специализираната операция на служители от Главната дирекция "Национална полиция" е проведена в столичния квартал "Орландовци" под надзора на Софийската градска прокуратура.

Арестувани са двама мъже - 53-годишен от Радомир и 40-годишен от Бухово при покупко-продажба на 1 кг амфетамин. 

Двамата са с криминалистически регистрации и осъждани за различни престъпления - 53-годишният - за разпространение на акцизни стоки без бандерол, а 40-годишният - за хулиганство и принуда.

В хода на разследването било установено, че радомирецът е получил амфетамина от 40-годишният мъж от Бухово. При обиска от "клиента" са иззети 1 килограм от дрогата - пресовки. На адрес в столицата, ползван от 40-годишния, и в две негови моторни превозни средства криминалистите са намерили и иззели амфетамин с тегло 1, 764 кг химически вещества и технически средства за производство на наркотични вещества.

На адрес в Радомир, обитаван от 53-годишния мъж, са открити 657 грама суха тревиста маса (канабис), 19 грама амфетамин и малко количество MDMA, електронна везна и сумата от 18031 лева.

След санкция на прокурор при Софийската градска прокуратура двамата мъже са задържани за 72 часа и са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои да бъде поискан постоянен арест от Софийски градски съд.

Работата по случая продължава.