Митничари задържаха недекларирани 1301 спортни блузи, обувки и парфюми с лого на известни марки, при две проверки на автобуси с пътници, в района на ГКПП Дунав мост - Русе, съобщават от Агенция "Митници".

При един от случаите автобус с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. При проверката е установено, че в 30 полиетиленови чанти, придружавани от шофьора на автобуса, турски гражданин, са открити 340 чифта спортни обувки, 200 спортни блузи и 154 тестера на парфюми и тоалетни води с обозначения на девет различни световноизвестни марки, сред които Adidas, Nike, Puma, Paco Rabanne, Chanel и др.

При друг случай, при проверка на автобус с румънска регистрация, излизащ от България през ГКПП Дунав мост -Русе, в личния багаж на турчин, са открити 10 полиетиленови чанти с 607 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки.

За откритите стоки не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани. Съставени са актове.

По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.