36-годишен мъж от Сливен е задържан, след като е залял с бензин и опитал да запали бившата си приятелка и 2-годишния си син, съобщиха от Апелативна прокуратура - Бургас.

В петък извършителят успял да спре колата им на пешеходна пътека в Сливен, докато жената водела детето в ясла. Явно бил планирал предварително атаката си, защото носел със себе си 2 литра бензин в бутилка от безалкохолна напитка и запалка. Намеса на случайни минувачи попречила на мъжа да драсне клечката, но колата на жената била обилно залята със запалителната течност. Хората успели да подадат сигнал за инцидента в полицията.

Първоначално мъжът е задържан за 24 часа, наблюдаващият прокурор удължил задържането под стража до 72 часа.

Впоследствие се оказа, че мъжът има и второ провинение. Той е нарушил заповед, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие. Тя била издадена на 11-ти януари тази година от Районен съд - Сливен. Според документа обвиняемият няма право да доближава жена и малолетното й дете на разстояние не по малко от 50 метра, жилището и местата за социален контакт.

Второто престъпление, за което мъжът е обвинен, е извършено едновременно с първото. Ако по него се докаже вината му, той може да бъде осъден на затвор между 1 и 6 години. По първото обвинение законът предвижда глоба до 5 хиляди лева или затвор от 1 до 3 години.

Мъжът бил с богато криминално досие. Преди време лежал в затвора за кражби, срещу него е образувано и бързо производство за шофиране след употреба на наркотици, делото трябвало да се гледа на 13 февруари. Жената решила още през август м.г. да сложи край на съвместния им живот, защото не срещала подкрепа от Николай. Той работел в Англия, но не пращал пари на детето си и майка му. Когато се върнал, започнал да ги тормози, което наложило и съдът за му издаде ограничителната заповед.

19 години затвор очакват мъж за убийство в Сливен

19 години затвор очакват мъж за убийство в Сливен

Според полицията мотивът за убийството е ревност