Задържаха двама наркопроизводители в сливенско, иззети са метамфетамин, прекурсори и други материали и приспособления за производство на синтетични наркотици.

При съвместна операция на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", Специализираното тактическо звено за бързи действия към ОДМВР - Сливен и ТСБОП Сливен-Ямбол в сливенското село Камен, в момента на производство на синтетични наркотици, са задържани 33-годишен от Сливен и 24-годишен местен жител, и двамата криминално проявени.

Намерени и иззети са около 25 грама бяло кристалообразно вещество, реагиращо на метамфетамин при полеви наркотест, прекурсори, вещества и предмети, необходими за производството на наркотик.

Претърсено е и на жилище в квартал "Даме Груев" в Сливен. На място е задържан 29-годишен криминално проявен жител на областния град. От апартамента полицаи взимат пликче с около 2 грама метамфетамин, прекурсори, материали и приспособления за производство на синтетична дрога, както и мобилни телефони.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Сливен, работата продължава в рамките на образуваното досъдебно производство. След изтичане на 24-часовата полицейска мярка за задържане, с прокурорско постановление на арестуваните в село Камен двама мъже са наложени мерки за неотклонение до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.