При специализираната полицейска операция, проведена на територията на Павликени и с. Върбовка от служители на ОДМВР-Велико Търново и РУП-Павликени, са задържани трима души, обявени за общодържавно издирване.

Те са с влязла в сила присъда, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е продължение на реализираната в края на месец юли полицейска операция „Скитниците"

Проверени са 662 лица, 90 от които - от криминалния контингент. Проверки са извършени на общо 207 адреса и на 128 моторни превозни средства.

За различни нарушения са съставени 34 акта - 12 от тях са по Закона за българските документи за самоличност, 10 - по Закона за движение по пътищата и други 12 - по Закона за гражданската регистрация. Съставени са и 7 фиша.

Припомняме, при полицейската операция, проведена в края на месец юли на територията на Полски Тръмбеш, бяха установени 99 лица от местния криминален контингент, задържани бяха петима криминално проявени, сред които и непълнолетна.

Претърсени бяха 201 жилища в селата Петко Каравелово и Раданово, проверени - общо 632 лица и 65 моторни превозни средства.

В пункт за изкупуване на черни и цветни метали полицаите откриха голям брой регистрационни табели.

При друга операция, проведена от служители на СД „Криминална полиция" и СДВР е задържан 42-годишният И.Ц. - Чората.

Той е с влязла в сила присъда за въоръжен грабеж.

Той е обявен за общодържавно издирване на 23 юли тази година във връзка с влязла в сила присъда за извършен през 2000 г. въоръжен магистрален грабеж.

Установено е, че е действал с трима съучастници, а от извършеното престъпления са пострадали трима души.

По време на съдебната фаза срещу него има повдигнато и ново обвинение -  този път за извършен въоръжен грабеж в обществен трезор през април 2009 г. в София, при който са отнети голямо количество пари и златни накити.

След като И.Ц. успял да се укрие и бил обявен за общодържавно издирване, със случая се заели криминалисти от Главната дирекция и от СДВР.

В хода на разследването те установили адреса на жилището, което обитавал на територията на столицата.