Окръжният съд в Ловеч уважи искането на прокуратурата и определи постоянен арест спрямо 37-годишен мъж, обвинен за убийството на жена си в град Троян.

Според обвинението за времето от 20 часа на 27 януари до 2.30 часа на 28 януари 2018 година мъжът умишлено е причинил смъртта на 35-годишната си съпруга в апартамента им в град Троян. Той нанесъл множество прободни рани с нож в гръдната и коремната област на жената.

Според информация на "24 часа" 37-годишният мъж е намушкал съпругата си 24 пъти.

Извършеното деяние е с висока степен на обществена опасност, мъжът редовно биел жена си. Само 10 дни преди убийството спрямо подсъдимия е била издадена ограничителна Заповед за незабавна защита от Районния съд в Троян. С заповедта мъжът се задължавал да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата си, както и да напусне съвместно обитаваното жилище. Мъжът бил заставен и да не се доближава до жена си на повече от 100 метра.

Според съда доводите на прокуратурата, че съпругът е извършител на тежкото убийство, са основателни. Налице е и опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което той ще остане за постоянно в ареста.

За извършеното от него престъпление законът предвижда наказание от 10 и повече години затвор. Решението може да се обжалва пред Апелативен съд - В. Търново.