Веселин Радев, който бе задържан за убийството на 35-годишния Людмил Бонев-Зомба, остава в ареста. Хасковският окръжен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи Хасково инфо.

На днешното заседание стана ясно, че в нощта на събота срещу неделя Веселин многократно заплашвал по телефона с убийство жертвата си. След като се срещнали зад театъра той замахнал с ножа и го намушкал в сърцето. Малко по-късно Людмил почина. След това Веселин избяга, но по-късно се предаде в полицията.

Мъж заклан в центъра на Хасково

Мъж заклан в центъра на Хасково

Преди това се скарал с двама мъже в бар

Според обвинението, Веселин Радев и неговият приятел Ивайло Митев се спречкали със Зомба. Радев наръгал Людмил с нож. От удара Людмил починал.

Сам се предаде издирваният за убийството на Зомба в Хасково

Сам се предаде издирваният за убийството на Зомба в Хасково

Първоначално задържаният И.М. е освободен

Прокурорът Николай Гугушев днес пледира задържаният да остане в ареста до започване на наказателното дело. Той посочи, че по досъдебното производство са разпитани множество свидетели. Според някои свидетели, Веселин е взимал пари назаем от хора и вместо да им ги върне, ги заплашвал.

Защитниците на Веселин -  адвокатите Георги Зарчев и Васил Лазов пледираха за домашен арест или парична гаранция. Те представиха документ от лекар, според който подзащитният им страда от психично разстройство, а имал и проблем с бъбреците и с наркотиците.

Веселин Радев се предаде сам в полицията в понеделник по обяд, след извършеното убийство, което е станало около 03:40 часа в неделя.

Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред пловдивския Апелативен съд.