Българският граничен полицай Петър Бъчваров, който бе убит на границата между България и Турция, е бил прострелян от турски гражданин, целящ да осъществи криминално деяние от битов характер - кражба на добитък. Това съобщиха от прокуратурата.

По думите на административния ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол Дойчин Дойчев това е основната версия, по която работят разследващите от българска и турска страна. Той участва в съвместна координационна среща с представители на турските власти, която бе проведена днес на ГКПП "Капитан Андреево".

Прокурор Дойчев съобщи още, че резултатите от назначената експертиза показват, че убийството е извършено с ловно оръжие 12-ти калибър, а изстреляните сачми се използват за стрелба по едър дивеч. Той допълни, че работата по досъдебното производство продължава, но то е пред приключване.

Припомняме, че граничният полицай П.Б. бе убит в началото на ноември по време на изпълнение на служебните си задължения по охрана на българската граница. Младият мъж бе прострелян в главата в непосредствена близост до граничната ограда край село Голям Дервент, общ. Елхово. За убийството бе задържан турски гражданин.

Турция задържа двама души за убийството на граничния полицай - извършител и помагач

Турция задържа двама души за убийството на граничния полицай - извършител и помагач

Те са турски граждани, в момента местните власти ги разпитват