Преди минути колегите от турската прокуратура съобщиха на нашия международен отдел, че са задържали двама души - един извършител и един помагач. Това заяви директорът на НСлС и единствен кандидат за следващ мандат за поста Борислав Сарафов пред Нова телевизия, във връзка с убийството на български граничен полицай край Елхово.

"Трагедията търпи бързо развитие и както имах и надежда - отличната ни комуникация с турските колеги, от турската прокуратура, дава резултат", каза той.

Сарафов посочи, че за момента се знае само това и единственото потвърдено е, че задържаните не са турски граждани, като в момента местните власти работят с тях и ги разпитват.

Впоследствие от посолството в Турция уточниха, че става въпрос за турски граждани.

Той допълни, че след разпита вероятно ще бъде командирован екип от български следователи, които на място да се запознаят с материалите и доказателствата, а евентуално на по-късен момент страната ни ще поиска екстрадицията на двете лица.

"Искам отново да подчертая отличното сътрудничество на българската прокуратура с колегите от турската прокуратура - имаме отлични професионални колегиални отношения". Изтъкна Борислав Сарафов.

Турция потресена заради убития български граничар, затяга контрола по границата

Турция потресена заради убития български граничар, затяга контрола по границата

Турските сили за сигурност са мобилизирани за незабавното откриване на извършителите