12 души са задържани при операция „Пеперудите", която се провежда на територията на Ботевград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сред задържаните са седем шофьори и охранители на проституиращите момичета, както и четири проститутки, както и лидерът на престъпната група П.В.- Пинко. Три от момичетата са от Ботевград, а едно от Перник.

В хода на акцията за проверени шест адреса, основно апартаменти и две къщи в централната част на града и ж.к. "Саранск."

При обиските са открити контрабандни цигари и алкохол, тетрадки с оборотите от дейността на момичетата, пет хиляди лева, 19 златни кюлчета от по 3 грама, чиито произход тепърва ще се установява. Проверяващите установили, че собственикът на едно от жилищата, се е включил незаконно към електропреносната мрежа.

Иззети са ATV, мотоциклет "Хонда", лека кола "ВМW 7" и  "Ауди А8", собственост на лица от престъпната група и обект на пране на пари. Издирват се още две возила.

За 24 часа са задържани: П.В.(31г.) - Пинко, А.К. (45 г.) - Гаго, З.К. (27 г.) , В.С. (27 г.), А.А. (21 г.) и Л.М. (23 г.).

Проститутките работели в района на Околовръстно шосе край София, край Ботевград, край аерогарата.

Разследващият екип продължава работата по разплитане дейността на престъпната група.