Трима мъже са задържани с голямо количество наркотици в Пернишко, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена на територията на Перник и Радомир.

33-годишният радомирец с прякор Пинчера е засечен в двора на бивше предприятие. У него са открити 3 дози марихуана и 7 амфетамин. При последвало претърсване в дома му униформените се натъкнали на цял арсенал за разфасоване и продажба на дрога. Те иззели електронна везна, около 100 грама марихуана и 13 дози със светло-кафяво прахообразно вещество - ефедрин, с тегло около 7 грама. Пинчера е задържан.

От полицията уточняват, че той е натрупал регистрации за различни престъпления - кражби, притежание на наркотици, шофиране на автомобил без книжка. Мъжът е осъждан е и е изтърпявал ефективна и условна присъда.

В същото време униформени от Перник обискирали дома на 26-годишен мъж. Те конфискували близо 60 грама амфетамин, 30 хапчета синтетични наркотици и около 27 грама марихуана. Мъжът е задържан.

От 28-годишен перничанин са иззети саморъчно направена цигара и топче, съдържащи зелена листна маса. В жилището му полицаите намерили буркан със суха зелена листна маса и две сгъвки от същата дрога. Той също е задържан.