Късно тази вечер полицията в Стара Загора е арестувала мъж след тежка катастрофа със загинал и двама ранени. Арестуваният е избягал от мястото на произшествието и часове по-късно полицията го е издирила, предаде "Нова".

Намерена е и колата, с която той е блъснал тримата.

Сигналът за катастрофата е подаден в 19:40 часа. Инцидентът е станал на кръстовището на бул. "Генерал Столетов" и ул. "Цар Иван Шишман".

Моторист е починал след катастрофата. Пострадалите са спътничката на моториста, както и пешеходец, който е настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота.

Разпитани са 10 свидетели на катастрофата в Стара Загора, при която бяха ранени 3 момичета

Разпитани са 10 свидетели на катастрофата в Стара Загора, при която бяха ранени 3 момичета

Арестуваният е ученик, той има и други нарушения на пътя

Припомняме, че през последните дни това е поредна тежка катастрофа в Стара Загора.

В града днес се проведе протест на близките, родителите и граждани, които поискаха сигурност на придвижване, както и яснота за наказанието на виновните. Протестиращите направиха опит и да нахлуят в прокуратурата, заради информация, че шофьорът изобщо не е арестуван. Има съмнения, че случаят ще бъде покрит, тъй като шофьорът е син на крупен бизнесмен.

10 свидетели са били разпитани за инцидента, при който 18-годишен шофьор на БМВ помете три момичета на тротоар в града. Арестуваният е ученик, той има и други нарушения на пътя. За подобно престъпление законът предвижда затвор от 1 до 6 години и лишаване от шофьорски права за определен срок.