Заловиха двама обявени за общодържавно издирване при спецакция в Лом, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Операцията срещу битовата престъпност е била проведена вчера между 9 и 17 часа.

Извършени са проверки на 59 МПС, 91 лица, 3 търговски обекта, пункт за вторични суровини, 14 лица от криминалния контингент и 32 адреса. Съставени са 3 акта и 9 фиша по ЗДвП, 6 акта по ЗБЛД и акт по закона за горите.

Разкрити са пет престъпления - в ломското село Сталийска махала е заловен неправоспособен 26-годишен водач на мотопед, без поставена табела с регистрационен номер.

В Лом в частен дом, в който живеела 62-годишна жена, са открити 26 полиетиленови плика с 5 кг незаконен насипен тютюн. В града е заловен и местен жител, транспортиращ с каруца дърва за огрев, без документи за произход. В село Септемврийци е санкциониран притежател на незаконен насипен тютюн.

По "горещи" следи е разкрита кражба на 5 джанти от товарен автомобил, собственост на 47-годишен ломски жител. 25-годишният криминално проявен извършител е задържан за 24 часа. Джантите са намерени и върнати на собственика.