В Кюстендил е задържан възрастен мъж, блудствал с малолетни момичета. След постановление на Кюстендилски районен съд, от днес 58-годишният Б.Г. e с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Извършителят ежедневно се обаждал по телефона на 13-годишно момиче като настоятелно я канел на срещи за секс. Полицаите работили около 2 месеца по изясняване на самоличността му.

В крайна сметка, той е задържан от полицаите в началото на тази седмица, непосредствено след полов акт с 13-годишната край Кюстендил. Иззети са двата му мобилни телефона, съдържащи множество снимки и клипове с порнографско съдържание. В някои от клиповете присъствало и въпросното момиче.

Оказало се, че Б.Г. е имал доста други сексуални контакти с малолетни деца, като с едно от тях сексуалните им взаимоотношения били от почти година.

През това време той агресивно настоявал тя да му намира и други момиченца, дори посочил 11-годишна, която очаквал скоро да се "присъедини към тяхното удоволствие".

В разговорите си с момичетата извършителят се представял за значително по-млад и бил еднакво настоятелен към тези, чиито семейства познавал и към онези, на които имал само телефонните номера.

Б.Г. се разследва. Образувано е дознание, което предвижда лишаване от свобода до 6 години, съобщава е-79.