Заплахи за убийство е получило 18-годишното момиче, което бе жестоко нарязано с макетен нож от приятеля си в Стара Загора. Съобщенията са получени два дни преди нападението. Това съобщиха брифинг от прокуратурата в Стара Загора.

На 24 юни обвиняемият Георги Николаев е изпратил съобщение с текст: "Направо те убивам". Ден по-късно, на 25 юни съобщението гласяло: "Ще ти закача главата", а на следващия ден е извършено насилието.

Припомняме, че на 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница без опасност за живота, каза Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението, заяви районният прокурор Таня Димитрова. Действително е свършена много работа, разпитани са всички, имащи отношение по случая и са назначени множество експертизи, добави и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов "Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда", каза още той.

Припомняме, че на 28.07.2023 г. Георги Николаев нападна 18-годишно момиче от Стара Загора като я накълца с макетно ножче. Лекарите напавиха 400 шева на пострадалата. А деянието бе определно като "лека телесна повреда". Министърът на правосъдието Атанас Славов призова за обективно разследване. Разследването бе поето от прокуратурата в Стара Загора

Политически партии, сред които ПП/ДБ осъдиха този акт на насилие. От ДПС пък поискаха разследване на магистратите, пуснали извършителя на свобода.

Задържаха мъжа, нарязал с макетно ножче момичето в Стара Загора, за закана в социална мрежа
Обновена

Задържаха мъжа, нарязал с макетно ножче момичето в Стара Загора, за закана в социална мрежа

26-годишният извършител е арестуван рано тази сутрин