Журналистката Мария Димитрова е била заплашвана заради нейно участие в разследване за наркотрафик. На случая са обърнали внимание и от "Репортери без граници".

"Заплашва ме Манчо Ковачев с нецензурни думи, както и че ще пострадам от нещо. По-късно, в едно интервю, което бе излъчено в "Бивол", се разбира, че заплахите са за убийство срещу мен и моя издател. Тук искам да кажа, че издателят на Zovnews няма нищо общо с редакционната политика на сайта", уточни Мария Димитрова от сайта zovnews.com в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя уточни, че от "Бивол" са я помолили да направи интервю с жертва, като това е внукът на една баба, която е задържана в Цюрих със 700 грама кокаин.

"След излъчването на това интервю, получих тези заплахи. Всичко, което знам по темата, е историята на внука на бабата. Той твърди, че апартаментът им е отнет чрез измама от лицето, което ме заплашва - Манчо Ковачев. След това се налага да връщат пари. Момчето изказа предположение, че бабата е била муле, за да могат да се върнат тези пари", уточни Мария Димитрова.

След тези заплахи журналистката е подала жалби на четири места.

"Има данни, че тази група работи заедно с полицаите. Лично разговарях с Румяна Арнаудова. Това, което ни прави впечатление, е, че за бабата, която беше задържана в Цюрих, знаят всички власти, но все още няма раздвижване по този случай. Парадоксалното в случая е, че бабата е подала жалби в прокуратурата и полицията във Враца, но два дни след това тя изчезва и след известно време се получава информацията, че тя е задържана в Цюрих", сподели още Мария Димитрова.