Състав на СГС даде ход на делото срещу ген. Кирчо Киров за разгласяване на държавна тайна. Делото се провежда при закрити врата. Пред репортер на news.bg ген. Киров заяви, че това е поредното скалъпено обвинение от страна на сегашното ръководство на разузнаването срещу него и семейството му най-вече. 

Започва поредното дело срещу Кирчо Киров

Започва поредното дело срещу Кирчо Киров

Обвиняват бившият шеф на НРС в разгласяване на държавна тайна

Делото е образувано заради телевизионно интервю от 2014 г., в което ген. Киров говори за случая на българския гражданин в Иран, заловен за пренасяне на наркотици.

Живко Русев, шофьор на камион, бил задържан край Табриз в далечната 2008 година, тъй като в управлявания от него ТИР били открити 130 кг. хероин. Той е осъден на доживотен затвор в Иран, след което преместен в български затвор и на шестата година, освободен предсрочно заради заболяване.

На днешното заседание прокурорът е поискал да бъде предоставен запис от предаването.

Обвиняват ген. Кирчо Киров за присвояването на над 5 млн. лв.
Обновена

Обвиняват ген. Кирчо Киров за присвояването на над 5 млн. лв.

Прокуратурата внесе втори обвинителен акт

Срещу ген. Киров има образувани общо четири дела, свързани с присвояване на средства в особено големи размери в качеството му на ръководител на Националната разузнавателна служба. По едно от водените срещу него дела - това за присвояване на пари в размер на близо пет милиона лева ген. Киров е осъден от Военно-апелативния съд на 10 години лишаване от свобода.