Започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, за лично укривателство на семейство Арабаджиеви, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус". 

По думите й в момента испанските власти са освободили Георги Семерджиев, тъй като швейцарските власти са оттеглили искането си за екстрадицията му.

"Издаденият от швейцарските власти сигнал за международно издирване на Георги Семерджиев е заличен", обясни прокурор Арнаудова.

Тя обясни, че разследването на Софийската районна прокуратура е за това, че е спомогнал Ветко и Маринела Арабаджиеви да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани.

"Софийската районна прокуратура ще извърши спешни действия по събиране на доказателства и ангажиране на наказателната отговорност на личния укривател Георги Семерджиев", допълни Арнаудова.

Арабаджиеви арестувани в Кабрера де Мар

Арабаджиеви арестувани в Кабрера де Мар

Българинът, в чийто дом са арестувани, се издирва от швейцарските власти

Припомняме, че вчера Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в Испания. 

Малко по-късно стана ясно, че Арнаудова съобщи, че двамата са установени в жилището на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар, в близост до Барселона. 

МВР знаели от миналата година, че Арабаджиеви се укриват в апартамента на Жоро Шопа

МВР знаели от миналата година, че Арабаджиеви се укриват в апартамента на Жоро Шопа

Гешев: Влиятелните хора с пари правели всичко, да се защитят