Инспектори от Агенцията за безопасност на храните и РЗИ-София започват в този час проверки в столицата за мерките срещу COVID-19, съобщи БНТ.

От Агенцията за безопасност на храните основно ще проверяват какво е състоянието в кухнята, дали масите са на метър и половина разстояние, дали персоналът носи лични предпазни средства, дали след всеки клиент се почистват столовете и масите.

Резултатите от проверката ще станат ясни в късния следобед.

От РЗИ-София пък ще проверяват носят ли се маски в затворени помещения и дали разстоянието между хората е метър и половина-два.

Затварят дискотеки и забраняват сватби и балове с над 30 души

Затварят дискотеки и забраняват сватби и балове с над 30 души

Спортът ще е без публика

Припомняме, че вчера на брифинг в здравното министерство Кирил Ананиев съобщи, че затварят нощните заведения и забраняват баловете и сватбите с над 30 човека. Причината за това решение е растящия брой на заразените с коронавирус.  За последното денонощия са отчетени нови 330 заразени с COVID-19. 

По този повод вчера гл. здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че няма да има заведение, в което да не се носят маски и да не бъде затворено. По думите му ситуацията през есента може да стане много неприятна заради наличието на множество други вируси.