Катарецът Ал Тхани Сауд Мохамед Джасем показал задните си части и среден пръст, викал „Аллах е велик и ще дойде да накаже всички българи”. Това станало заради салата със свинско месо, сервирана на майка му.

Тези подробности бяха разкрити на извънреден брифинг в Софийската районна прокуратура.

Припомняме, чужденецът бил арестуван, след като сервитьори в заведение в „Ринг мол“ го чули да казва, че ще взриви търговския център. Той бил заедно с две забулени жени.

Ще взривя мола, беснее катарец в София заради сметка в заведение

Ще взривя мола, беснее катарец в София заради сметка в заведение

Арестуван е

Софийска районна прокуратура му е наложила мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.

Заместник-районният прокурор Радослав Димов заяви, че няма данни за тероризъм. Мъжът е бил проверен от ДАНС.

След като Джасем посочил среден пръст на двама свидетели, се изплюл върху бара на пицария „Виктория”, отправил на английски език заплахи, че ще се върне и ще запали всички, викал „Аллах Акбар” и че „Аллах ще дойде и ще накаже всички българи”, показал на служителите на охраната на „Ринг Мол” задните си части и среден пръст и им казал, че това е за тях, посегнал да удари със стъклена чаша друг свидетел.

Деянието се отличава с особена дързост, извършено е на публично място в присъствието на множество хора и е придружено със съпротива срещу орган на власт, като при задържането му е ритнал полицейски служител”, каза още Димов. Той обясни, че това представлява престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода до пет години.

Димов бе категоричен, че поводът за извършеното от Джасем е неразбирателство между него и персонала на заведението, в което се е намирал. Катарецът ще бъде съден за хулиганство, като пред съда прокуратурата ще настоява за постоянна мярка „задържане под стража”.

Освен непристойното държане, катарецът Джасем е оказал и съпротива, като е ритнал полицейския служител, който го задържал. Катарецът е с чисто съдебно минало, но е без адресна регистрация на територията на страната.

„Прокуратурата ще остане непримирима в борбата срещу непристойно поведение на публично място, независимо от това кой е извършителят”, заяви заместник-районен прокурор Димов.

Катарецът Джасем бил придружаван в заведението от майка си и сестра си. По производството до момента са разпитани всички свидетели от персонала на заведението и охраната на мола. Инцидентът е станал късно вечерта, а заведението е било пълно.

Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение на Ал Тхани Сауд Мохамед Джасем за това, че на 10 август на бул. „Околовръстен път” – „Ринг Мол” е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се посочва в изявлението на заместник-районния прокурор.