Служебният министър на правосъдието Крум Зарков подписа споразумение с всички синдикати на служителите в главните дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана".

Споразумението касае сътрудничеството между правосъдния министър при осъществяване на социален диалог за гарантиране и защита на служебните, социално-икономическите и професионални права и интереси и за подобряване на жизненото равнище на - надзирателите и съдебните охранители, които членуват в синдикатите. То е за срок от три години и влиза в сила от днес, съобщиха от Министерството на правосъдието (МП).

Документът е подписан в кабинета Зарков от председателите на Съюза на синдикални организации в системата на МП - Иван Иванов, Синдиката на служителите на затворите в България - Ясен Тодоров, Синдикат "Охрана" - Петко Чалъков, Синдикат на пенитенциарните служители - Иван Иванов, както и на новоучредените Синдикат на служителите в МП - Ваня Тихова, и Синдикат на служителите в главна дирекция "Изпълнение на наказанията" - Пролет Николова.

Крум Зарков благодари на синдикалистите за инициативата и извършената работа и коментира, че споразумението е в общ интерес.

Надзирателите събраха 2082 подписа срещу управлението на системата на затворите

Надзирателите събраха 2082 подписа срещу управлението на системата на затворите

МП пък си продължава с поетапното въвеждане на 12-часов график