Напрежение в село Болярино, след като фермер прегази мъж, опитал да краде крави. Жандармерия и полиция обикалят в селото заради закани за саморазправа, съобщава НоваТВ.

60-годишен кипърец е привлечен като обвиняем за умишлено причиняване на смърт. Установено е, че трима мъже се опитват да откраднат животни от ферма, но са забелязани от собственика.

Убитият е осъждан 14 пъти за кражби, една от които в настоящата ферма.  "Подгонва ги с джипа си, при което удря единия и го сгазва", коментира Стефка Милиева, кмет на село Болярино.

Фермер прегазил с колата си крадец

Фермер прегазил с колата си крадец

Случаят е от село Болярино

"Започнало е кратко преследване в рамките на 300-400 метра, като лицата, които са се опитали да извършат кражбата, са се разбягали в различни посоки. В последствие е направил многократни опити да установи другите двама крадци, но не успял поради тъмнината и затова, че са се укрили в нивата", обяснява Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

Жената, с която живее фермерът коментира, че близки на убития заплашват с отмъщение. "Щели да дойдат да ни палят, да ни горят, щели да дойдат да ни трепят. Всеки път от него крадат. Всеки път от него крадат - коне, магарета, крави, телета. Страхуваме се. Всеки път сме под напрежение. Собственикът хваща крадците как му отвеждат кравите".

Тримата мъже, влезли в нивата са от ромската махала на съседното село Белозем. "Не ги е подгонил. Тръгнал рязко срещу тях. Настигнал брат ми и го мачка с джипа. Три пъти го прегазил", обяснява Ангел Ангелов, брат на убития.

Обвиняват двама рецидивисти, опитали да откраднат две крави от ферма в с. Болярино

Обвиняват двама рецидивисти, опитали да откраднат две крави от ферма в с. Болярино

Третият, прегазен от собственика на фермата, е осъждан 14 пъти

"Кръв за кръв да стане. Пуснат ли го, Болярино и Белозем всичко е настръхнало. Отиваме да палим фермите, това е", допълва чичото на убития, Асен Гаджанов.

Преди 3 години е запалена къщата на фермера заради отмъщение, но няма задържан. Според жителите на Болярино, в селото няма необрана къща и искат постоянно полицейско присъствие.

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на фермера.

Припомняме, че патриотите поискаха промени в Наказателни кодекс за неизбежна самоотбрана. След дискусия, предложението беше прието на първо четене в парламента.

Във връзка с промените бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов заяви, че те внасят неяснота в закона.

Патриотите искат промени в НК за неизбежната самоотбрана
Обновена

Патриотите искат промени в НК за неизбежната самоотбрана

Предлагаме ви защита на живота, изтъкна лидерът на НФСБ