Екипи на жандармерията се включват в охраната на наводнените населените места в Карловско, съобщиха от МВР.

Служители на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" ще дежурят в населените места, пострадали от наводненията в Карловско. 

Близо 140 военни и днес са в помощ на пострадалите от Карловско

Близо 140 военни и днес са в помощ на пострадалите от Карловско

Детската градина в Каравелово също е пострадала, децата ще бъдат извозвани до филиала в грага

Според предварително утвърдения план, екипите ще пристигнат утре, 9 септември, в 14 часа пред РПУ-Карлово, откъдето ще бъдат разпределени и ще поемат задачите си.

Действията им ще са насочени към опазване на обществения ред и охрана на имуществото на жителите в района

Властта откри малко незаконна сеч над Карлово

Властта откри малко незаконна сеч над Карлово

Според плановете са разрешени са 158 хил. кубика сеч

От МВР уточниха за news.bg, че полицията пази наводнените села от първия ден, а жандармерията ще се включи на осмия ден от наводнението.

Междувременно от БЧК съобщиха, че ще предоставият хуманитарна помощ от резерва за наводнените села в община Карлово. Изпратили са 700 броя спални комплекта и 720 броя одеяла. Над 600 л. дезинфектанти са осигурени за жителите на нуждаещите села, тъй като след разчистването на щетите, тези препарати са от голяма необходимост.

За селата на територията на община Карлово са предоставени и 10 броя професионални изсушители за мокри помещения. Уредите ще се използват приоритетно за обществени сгради като детски градини, училища и други.

Червеният кръст подготвя и екипи от психолози, които на място ще оказват психологическа помощ и подкрепа на пострадалите хора в засегнатите села в община Карлово.