68-годишна жена е била жестоко убита в дома й в столичния квартал „Люлин". Според информациите, тя е била намушкана с нож по цялото тяло.

Разследващите съобщиха, че жената е намерена гола с множество прободни рани.

От МВР съобщиха, че около 21.20 часа снощи от тел. 112 е получен сигнал от сина на жертвата - Димитър, който е полицай. Когато влязъл в двора, той видял, че входната врата е разбита и помислил, че са ги обрали. Влизайки в къщата обаче, заварил майка си да лежи в безпомощно състояние в локва кръв.

След получаване на сигнала веднага към адреса е изпратена дежурна група от СДВР и полицаи от Девето РУП. Извършен е оглед на мястото, установена е обстановката в дома на 68-годишната пенсионерка, убита най-вероятно с твърд предмет.

От местопрестъплението са иззети биологични следи. На място е разпитан и Димитър. Предстои втори оглед. Продължава работата на криминалистите за изясняване на обстоятелствата, свързани със случая.

Според неофициални информации една от версиите е грабеж с цел изнасилване и убийство.

Охранител от съседната бизнес сграда разказа пред БНТ, че убитата Генка е била добра жена, но често се оплаквала от преминаващите в района цигани с каруци, които събирали празни пластмасови бутилки и други предмети.

Камерите на бизнес сградата са заснели и част от улицата пред дома на жертвата. Дознателите са намерили изоставен акумулатор пред входната врата на къщата й.