Крилото на ЦСКА Вив Соломон-Отабор даде интервю пред английските медии, в което коментира първите си впечатления от престоя в България и клуба от "Армията". Той беше привлечен от Бирмингам. Във вечното дерби с Левски записа първия си пълен мач за "червените".

Интервюто на 23-годшиният нападател е цитирано от "Тема Спорт".

"Договорът ми с Бирмингам изтичаше и те ми предложиха нов, имах и други възможности. Ръководителите на ЦСКА ме увериха, че интересът им е сериозен и излязоха с добро предложение. Положиха много усилия, за да ме привлекат.

Говорих няколко седмици със семейството си и стигнах до решението да премина в София. Винаги съм искал да премина в чужбина в даден етап от кариерата си и ето, че се случи.

Честно казано няма голяма разлика между Англия и България. Същото се отнася и извън терена. Живея в хубава къща. Най-голямата разлика е в езика и в това, че шофьорите стоят от лявата страна на колите.

Не съм единственият чужденец в ЦСКА. Има доста футболисти от Бразилия, Португалия, Испания, Африка, които са много добри. Моят план е да играя на възможно най-високо ниво с ЦСКА".

Вив Соломон-Отабор си избра номер в ЦСКА

Вив Соломон-Отабор си избра номер в ЦСКА

Крилото е последното ново попълнение на "червените"