В ход е усилената работа по издигането на сцената за Sofia Rocks.

80 тона стомана, над 200 kW звук и над 400 kW осветление ще посрещнат феновете на рока на 8 юли в Борисовата градина, съобщават от Balkan Entertainment.  

От там гарантират, че продукцията вече е в строеж и всичко върви по план, така че хилядите почитатели на рока да могат да се насладят на грандиозното рок шоу и да чуят оглушителния звук на Judas Priest и останалите банди в програмата на Sofia Rocks 2011 - Whitesnake, Mike & The Mechanics, Saxon, Slade.

Сцената с размери 40 метра на 20 метра е съвсем нова конструкция, която е внесена специално за събитието. За да бъдат покрити изискванията на Judas Priest за ниво на звука, се е наложило от Joker Media в България да бъде внесено съвсем ново, неизползвано до момента революционно като технология озвучаване. Нови са и кулите за звука.

Бандите пристигат ден преди събитието със свои собствени екипи и всички специални ефекти необходими им за сценичното изпълнение.

Над 200 души екип работи по продукцията. Само за лазерното шоу на Judas пристигат 5 тира с оборудване и над 20 души специализиран технически персонал.   

До всеки вход ще има и пунктове на Eventim BG, където ще се удостоверява действителността на билетите. На място ще се продават и билети за събитието без увеличение на цената.

Децата до 10 годишна възраст ще имат безплатен достъп до събитието. Всички лица до 18 години ще влизат само с придружител, който ще трябва да представи подписана декларация за всяко дете. Декларации за придружител могат да бъдат изтеглени от сайтовете на Болкън Ентертейнмънт и Никор Секюрити или да бъдат получени на място от охраната.

Припомняме, че столичният клуб Строежа ще подгрее тазгодишното издание на фестивала Sofia Rocks с мощно рок парти само ден преди концерта. Почитателите на хард рок музиката са поканени на специална вечер на 7 юли.

Началото е от 21.00 часа, а входът е свободен. Музикалната селекция ще бъде посветена изцяло на хард рок тематиката. Освен бандите участващи на фестивала Judas Priest, Whitesnake, Slade, Saxon и Mike and the Mechanics, феновете ще чуят още много други емблематични за световния хард рок банди.