В Созопол започва 28-то издание на Празниците на изкуствата „Аполония". В рамките на десет дни красивият черноморски град ще се потопи в уникална арт атмосфера, събирайки на едно място едни от най-известните музиканти, театрали, художници, писатели и кинодейци, както и техните почитатели.

Общо 67 разнообразни и интересни прояви включва програмата на тазгодишната „Аполония".

Амфитеатърът на града ще бъде домакин на общо 9 концерта, с първия от които - на 31 август, ще бъде официално открит и самият фестивал.

На сцената в този ден ще излезе световно известната оперна прима Александрина Пендачанска, която ще зарадва българската публика със своите изпълнения в акомпанимент на пианиста Людмил Ангелов. Официалното откриване на „Аполония" ще бъде съпроводено с връчването традиционните награди.

На 31 август ще стане известен и авторът на снимка от предишни издания на фестивала, който ще спечели голямата награда във фотоконкурса „Моята Аполония".

Над 35 оригинални снимки, запечатали незабравими моменти от фестивалните събития от 1984 г. насам, са получени за участие до момента, а приемането им продължава до 29 август включително.

Програмата на фестивала може да откриете ТУК