4 юни 2007 година ще се окаже поредната паметна дата за почитателите на класическия хеви метъл.
Тогава на столичния стадион Локомотив ще се сбъдне мечтата на хиляди фенове, защото на сцената ще се появят законодателите в този стил - Айрън Мейдън.

София е поредна спирка от световното им турне, на което групата пътува в своя най-култов състав, начело с великия Брус Дикинсън.
Останалите са добре познатите Стив Харис, Ейдриън Смит, Дейв Мъри, новото китарно попълнение в лицето на Яник Гърс и не на последно място барабанистът Нико Макбрайн.

Мейдън правят това турне, за да представят последния си и пореден феноменален албум -  "A Matter Of Life And Death".

Те ще бъдат хедлайнерите на тазгодишната Арена Музика, организирана от София Мюзик Ентерпрайсис.
Билетите за уникалното рок шоу тръгват на 7 март, като цената им е между 30 и 60 лева, но първите 3000 билета ще бъдат по 25 лева, съобщават организаторите.

Световното турне на групата стартира на 9 ноември 2006г. от Скандинавския полуостров при феноменален интерес от страна на феновете -  над 95 000 продадени билета за датите на полуострова.
За трите шоута в Швеция над 48 000 билета са продадени за по-малко от час.
Осемте хиляди билета за Норвегия свършват само за 30 мин.
В Тампере 7 000 билета са изкупени за два часа, а в Хелзинки са продадени 17 000 билета само за един ден.

Айрън Мейдън е една от най-великите, най-успешните и най-продавани хеви метъл групи на всички времена.

За своята 27-годишна история имат издадени 14 студийни и 9 концертни албума, 4 бокс сета и повече от 70 милиона продадени копия по цял свят.

Наред с легенди като Блек Сабат и Лед Цепелин Мейдън е една от първите групи, поставили началото на британската инвазия в световната тежка музика.

Суперхитовете, които най-вероятно ще чуем и в София - "The Number Of The Beast", "Run To The Hills", "Two Minutes to Midnight" и много други завинаги остават в историята на музиката.